سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ذکر تسبیحات حضرت زهرا ء (س)

بازگشت به صفحه اصلی حبیکه

السلام علیک یا فاطمة الزهراء یا بنت رسول الله

ذکر تسبیحات حضرت زهراء (س)

همراهان صمیمی " چکیده های قلم " !!! این بار هم اشک از چشمان پنهان قلم جاریست ... امروز " سوم جمادی الثانی " روز بغضهای شکسته در گلوی فرزندان فاطمه است ... امروز روز آغاز غربت و تنهائی غریب ترین مولاست ...  باز هم شب آدینه و زمان قلمفرسائی برای مولای مهربانم است ... اما این هفته با تمام شبهای جمعه فرق      می کند ... امشب شام شهادت خانم فاطمه زهراء (س) است و مولای مهربانم در      عزای " مادرشان " سیاهپوش است ...

امشب گلبرگهای سپید " گل نرگس " در عزای " گل یاس " یگانه  " بانوی احساس " سیاهپوش است . سلام همیشگی این شب آدینه  بر مولای مهربانمان  را معطر به عطر گل یاس میکنیم و عرضه می داریم :

*** السلام علیک یا ابا صالح المهدی ***

امشب انگار بازهم باید از " بانوی بی قرینه " حضرت فاطمه زهراء (س) بنویسم ... اما چه بگویم ؟؟؟ از بزرگ مادری که سراپای وجودش حرف برای گفتن دارد ...  همسری که ساعت مرگ خود را هر چه زودتر از خدا تمنا میکند تا شاهد خانه نشینی همسر ش " حیدر کرّار " نباشد ... مادری که بند بند وجودش را نثار فرزندانش میکند تا  حسین (ع) " خالق حماسه عاشوراء " را به عالم هدیه کند ... دختری که به شایستگی تمام          " ام ابیها " لقب یافت ... امشب دل را به فریاد می خوانیم ... امشب چشمها را به گریستن وامی داریم ... امشب دلهایمان بهانه مادر می گیرند و ...

امشب می توان انتهای افق اجابت را در نگاه کریمانه حضرت زهراء (س) معنا نمود ...  میتوان به عمق احادیث پر کشید تا شاید ... شاید  شعاعی از پرتو وجود بانوی آفتاب بر جان حقیر ما منعکس گردد ...

به یاد می آوری که بزرگی می گفت: روزی که فاطمه زهرا (س) از کار روزانه خسته می شد به اطاعت از علی (ع)، قهرمان محراب و میدان -  به سوی پدر روانه می شود و از سختی کار منزل برای او درد دل    می کند.  وا گویه های فاطمه ،  دل دریایی پدر را می سوزاند و رسول حق در پاسخ به درخواست او می فرماید:

" آیا چیزی را به شما نیاموزم که بهتر از هر خدمتکاری باشد ؟! پس آن را از من فرا گیرید. سی و چهار مرتبه تکبیر گویید، سی و سه مرتبه " الحمدلله" و خداوند را با سی و سه مرتبه " سبحان الله" گفتن، ستایش کنید. "

آن بزرگ می گفت: فاطمه با شنیدن این سخنان، سر را بلند کرده و دو ( یا سه) بار می گوید :" از خدا و رسولش راضی و خشنود شدم." (1)

برخی روایات می گویند که پیامبر رحمت پس از آموزش این اکسیر شگفت انگیز -  تسبیحات حضرت زهرا(س) – به ایشان فرمود :

" این ( اذکار) برای توبرتر از آن چه می خواهی هست و نیز بهتر از دنیا و آن چه در آن است." (2)

می دانم که می دانی آمرزش گناهان از پس فهمیدن یک حقیقت بلند و حرکت به سوی آن خواهد بود، نه فقط حفظ واژگان و تکرار آن ها، می خواهم بگویم: وقتی " الله اکبر" گفتی به حقیقت، او را بزرگ تر از آن که وصف شود بدانی و در پس آن به هیچ کس کرنش نکنی. از این رو است که امام صادق (ع) می فرماید:

" تسبیح فاطمه(س) در هر روز و بعد از هر نماز نزد من دوست داشتنی تر از هزار رکعت نماز( مستحبی) است که در هر روز خوانده شود. " (3)

اکنون به آثار ماندگار و بلند این تسبیحات می پردازیم:

1-  خشنودی خدا.  2-  دور کردن شیطان.  3-  ورود به بهشت.  4-  سنگینی اعمال نیک

این آثار را از بیان امام صادق علیه السلام  می شنوی که می فرماید: (4)

" تسبیح فاطمه زهرا(س) در گفتن 100 عدد است، اما در میزان اعمال 1000 ثواب دارد، شیطان را دور می کند و خدای رحمان را خشنود."

گوهری چنین ارزشمند و والا را در بالاترین قسمت قلبت قرار بده و هر روز و پس از هر نماز و پیش از هر خفتن با آن پیمانی استوار ببند که سعادت ، جز در خشنودی خدا و راندن شیطان و دخول به بهشت نخواهد بود و تو چونان هر انسان کمال طلب دیگر، جویای سعادت و نیک بختی هستی و از گذر این تسبیحات می توان به این سعادت دست یابی .

پس آگاهانه و عاشقانه بگو" الله اکبر" و سی و چهار دانه تسبیح را برای آخرت خویش ذخیره نما و بگو" الحمدلله " سپس "سبحان الله" تا سی و سه مرتبه خدا را تنزیه از هر شریک و نقص  کاستی بدانی و شایسته ستایش مستمر .

از دریچه ای دیگر

ترتیب در تسبیحات حضرت زهرا(س) ، شرطی است برای تسبیح گویان، همان گونه که "عدد" شرط رمز آمیز دیگری است. در روایت آمده است که هنگام زیارت حضرت فاطمه معصومه(س)، بالای سر آن حضرت بایست و سی و چهار مرتبه " الله اکبر"، سی و سه مرتبه " سبحان الله" و سی و سه مرتبه " الحمدالله " بگو و سپس زیارت نامه آن پاک بانوی خانه موسی بن جعفر(ع) را با حضورقلب بخوان.(5)

این تسبیحات بی شباهت به تسبیح حضرت زهرا(س) نیست، اما در ترتیب دو ذکر آخرین آن تفاوت است. در زیارت حضرت معصومه (س) ذکر" سبحان الله" ، که در تسبیحات حضرت زهرا(س) سومین و آخرین ذکر بود، دومین ذکر است و این مسأله به یقین اسراری دارد که اهل دل به آن آگاهند و باید اهل دل باشیم تا آن را بفهمیم و در غیر آن " دست بر سینه نامحرم" خواهند زد.

تو خود می دانی که فاطمه معصومه(س)، فاطمه ای دیگر است و نزد اهل بیت چونان مادر ائمه، مقام والایی دارد. می دانی که برای زیارت قبر پنهان فاطمه زهرا(س)، باید به قم رفت و فاطمه معصومه (س) را زیارت کرد و می دانی که :

آن قبر که در مدینه شد گم                                               پیدا شده در مدینه ی قم

پس باید بین این مادر و دختر در مقام و عظمت و بزرگواری چنان همسانی و هم سویی باشد که تسبیحات آن دو نیز مشابه بوده و برای جدا ساختن این دو هدیه که یکی از سوی رسول خدا به فاطمه زهرا(س) عطا شد و دیگری از ناحیه امام رضا(ع) برای فاطمه معصومه(س)، تفاوتی در ترتیب اذکار بیان شده است.

التماس دعا

پی نوشتها:

1- من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 211.

2- مناقب آل ابیطالب، ابن شهر آشوب، ج 3، ص 341.

3 - فروع کافی، ص 343.

4- وسایل الشیعه، ج 6، ص 444.

5- معانی الاخبار، شیخ صدوق، ص 9.